top of page

Δημοσιεύματα

"...ο κομματικός εκφεουδαρχισμός του κράτους, η μεταρρυθμιστική ακινησία, ο υπερδανεισμός και η αναξιοπιστία κατανομάζονται και αναλύονται ως γενεσιουργά αίτια της κατάρρευσης...", Μάρκος Καρασαρίνης, BHMAgazino, 17-04-2016. Περισσότερα εδώ.
"Η αβεβαιότητα και η αστάθεια κυριάρχησαν και η οικονομία αφέθηκε στην τύχη της, με αποτέλεσμα η κρίση να εξελιχθεί ανεμπόδιστα και, μέσα από συνεχείς «αναζωπυρώσεις», να λάβει πολύ μεγάλες διαστάσεις." LIFO, 15-4-2016. Περισσότερα εδώ.
"To πρόσφατο βιβλίο του Γιάννη Παπαδογιάννη μας δίνει μια πλήρη εικόνα για τις εγκληματικές επιλογές των κυβερνήσεων τα τελευταία 35 χρόνια." Κώστας ΜπακούρηςΚαθημερινή, 
11-03-2016. Περισσότερα εδώ.
Συνέντευξη στην εφημερίδα Free Sunday στην Αγγελική Σπανού. "Μια κοινωνία σε πλήρη αταξία", 20-02-2016. Περισσότερα εδώ.
"Η κοινωνικοοικονομική καταστροφή που βιώνουμε είναι το τίμημα της δημαγωγίας και του λαϊκισμού που οδήγησαν την Ελλάδα ένα βήμα πριν από την ταπεινωτική εκδίωξή της από την Ευρώπη", Σωτήρης ΝίκαςΚαθημερινή, 17-01-2016. Περισσότερα εδώ.
"Εύληπτο, καλογραμμένο, τεκμηριωμένο και εξόχως περιγραφικό, το βιβλίο του Γιάννη Παπαδογιάννη  είναι στην ουσία η σχολαστική περιγραφή μίας πτωχεύσεως –αυτής της χώρας μας και του υπεύθυνου πολιτικού συστήματος." Αθανάσιος Παπανδρόπουλος, http://kourdistoportocali.com/, 30-12-2015. Περισσότερα εδώ.
"Εδώ, τώρα, ανατέμνει με χαρακτηριστική ευστοχία και εξιστορεί με αξιοθαύμαστη αφηγηματική δεινότητα το χρονικό της ελληνικής κρίσης", Ηλίας Μαγκλίνης, Καθημερινή, 20-12-2015. Περισσότερα εδώ.
«Η οικονομική κρίση ήταν αναπόφευκτη, μπορούσαμε όμως να αποφύγουμε την κατάρρευση», Γιάννης Παπαδογιάννης συνέντευξη στον Γιώργο Μακρή, εφημερίδα Ελευθερία, 13-12-2015. Το κείμενο της συνέντευξης εδώ.
"Από το Μεγάλο Πάρτι στη Χρεοκοπία -2009–2015: Δημαγωγία και μοιραίες επιλογές»: Το νέο βιβλίο του δημοσιογράφου Γ. Παπαδογιάννη", iefimerida.gr, 11-12-2015. Περισσότερα εδώ.
«Για πολλά χρόνια η ζωή στην Ελλάδα κυλούσε αμέριμνα. Ή σχεδόν αμέριμνα. Και μετά, το 2009, ήρθε η κρίση. Ή τουλάχιστον αυτό νομίζαμε στην αρχή.» Η Καθημερινή, 30-11-2015. Περισσότερα εδώ.
"Μπορεί η Ελλάδα να ακολούθησε αντίστροφο δρόμο προς τη χρεοκοπία απ’ ό,τι άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά δεν υπάρχει αναμάρτητος για την κατάσταση που ζούμε."
Πάσχος Μανδραβέλης, Καθημερινή, 02/02/2014, "Οι ελληνικές τράπεζες στη δίνη της κρίσης Από τη συντριβή στην αναγέννηση".
"Η πυρετική διαδρομή του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και πώς από το ζενίθ του 2007 βρέθηκε λίγα χρόνια μετά στο ναδίρ, με τους μετόχους των τραπεζών να χάνουν τα λεφτά τους."
Μιχαήλ Γελαντάλις, Ελευθεροτυπία, 20/07/2013, "Η επόμενη μέρα: πολύ λιγότερες τράπεζες".

"Ο Γιάννης Παπαδογιάννης, συντάκτης του οικονομικού τμήματος της «Κ», μετά τον επιτυχή «Homo Econimicus», παρουσιάζει εδώ το χρονικό της φρενήρους ανόδου των ελληνικών τραπεζών, την πρόσφατη κούρσα των δεκαετιών της ημέτερης κερδοσκοπίας." 

Θανάσης Βασιλείου, Η Καθημερινή, 23/06/2013, "Από τον εικονικό στον ενάρετο κύκλο οι τράπεζες"

"Για τον Παπαδογιάννη, η αλήθεια για το "'αδοξο τέλος" των ελληνικών τραπεζών βρίσκεται κάπου στη μέση"

Μάρκος Κρασαρινης, BHMagazino, 14/07/2013, "Τραπεζικά τέλη". 

"The book’s true value is in how it challenges the so-called experts; like a dogged skeptic, Papadogiannis raises razor-sharp questions to expose flawed thinking (“Why did [economics] stubbornly ignore reality and get trapped on a lonely path?”), and in doing so, he accomplishes a rare feat: an economics text that will hold the attention of noneconomists."

Kirkus Reviews, 23/07/2014, "THE RISE AND FALL OF HOMO ECONOMICUS"

"Papadogiannis looks to address the larger question: did we, economists and civilians alike, trust so much in economics’ infallibility that we allowed it to contribute to the Great Recession?."

Publishers Weekly, 13/10/2014, "THE RISE AND FALL OF HOMO ECONOMICUS"

"Σε έναν κόσμο άκαμπτων (εν πολλοίς) δομών η οικονομική θεωρία «ήταν τόσο περιττή, όπως θα ήταν ένας λαμπτήρας την εποχή που δεν είχε εφευρεθεί ο ηλεκτρισμός», τονίζει ο συγγραφέας."

Πάσχος Μανδραβέλης, Η Καθημερινή, 28/04/2013, "Προς μια νέα οικονομική θεωρία".

"Βιβλία γράφτηκαν μετά την κρίση για τις αιτίες και τις πτυχές των αποτελεσμάτων της. Σε κανένα όμως δέν εγινε η προσπάθεια να ειδωθεί η αδυναμία να προβλεφθεί και να αναχαιτισθεί η κρίση εγκαιρα από εκείνους που την εξετάζουν επαγγελματικά: Τους οικονομολόγους, εκείνους που την «βλέπουν» επιστημονικά".

Τάσος Τέλλογλου, protagon.gr, 15/07/2012, "Η άνοδος και η πτώση του Homo Economicus"

"GarageBooks: Παρουσίαση του Homo Economicus", συνέντευξη στον Μανώλης Ανδριωτάκης, 05/07/2012, Περισσότερα εδώ

bottom of page